Hav en SKØN badeferie

Der er ingen tvivl om, at det er skønt at tage på badeferie, dase i sydens sol og drikke farverige drinks. Det kan dog ofte ende i en grim affære, da den barske sydlandske-sol kan ødelægge både hud og hår og kan føre til store konsekvenser for dit fremtidige udseende og helbred. Her er de bedste tricks til at undgå dette og have en skøn badeferie.

 

Beskyt din hud

Vigtigst af alle råd er at passe godt på din hud i solens skarpe stråler. Brug en god solcreme til krop og ansigt med faktor 30+ for at være sikret en god beskyttelse. Derudover er det vigtigt at holde sig helt væk fra solen fra kl. 11-13, da det er her solens stråler er allermest farlige. For at beskytte ansigtshuden, som er ekstra følsom overfor solen, kan det være et godt råd, at bære en solhat for at skærme for de direkte solstråler. Derudover er det ekstra vigtigt at give din hud masser af fugt, når den er udsat for sol, da huden kan blive meget udtørret af dette. Hvis du er bekymret for ikke at kunne få den gyldne farve, når du bruger en solcreme med høj faktor, kan du eventuelt benytte dig af en god selvbruner, som kan give dig farve helt uden at skade huden.

 

Hårpleje

Ligesom huden, bliver håret også skadet af solstrålerne. I dag findes der dog mange produkter, som kan beskytte dit hår mod UV-strålerne. En solhat fungerer også glimrende som solbeskytter for håret. Derudover er det et godt råd at bruge fugtgivende hårkure og olier, for at beskytte dit hår mod udtørring.

 

Læbepleje

Læberne er også meget følsomme overfor solen og kan ligesom huden blive forbrændte. Derfor er det meget vigtigt at anskaffe dig en læbepomade med solfaktor i og sørge for at give dem ekstra pleje når man udsætter dem for kontakt med solstråler.

 

Læs flere artikler