Rynkecreme der virker?

Rynkecremer der virker

Rynkecreme der virker – Anti-age
Hvordan kommer jeg rynkerne til livs?

Diskussionen kommer ofte ind på forskellige holdninger om hvorvidt rynker er smukke ældringstegn og om det overhovedet er nødvendigt at bruge anti age cremer og anti age serummer; eller om det er helt acceptere at stile efter en glat hud. Jeg har besluttet at jeg vil undersøge hvordan jeg med hudpleje får en glattere hud eller i det mindste passer på min hud med rynkecreme de næste år. 

I denne artikel vil jeg ikke komme ind på kost og livsstil udelukkende hudpleje

Rynkecreme – hvad virker? Retinol og A vitamin cremer

Jeg ved at mængden af kollagen mindskes med alderen, og at man ikke blot kan påsmøre kollagen på huden for at genvinde den kollagen mængde man havde som ung og spændstig. Det som er ny viden for mig, at jeg har læst, at man i stedet kan provokere sit eget kollagen. Jeg har hørt at man fremprovokere sit eget kollagen eksempelvis med A-vitamin. At A- vitamin er vigtigt i anti-age produkter, understøttes også af den viden jeg når frem til , når jeg researcher på hvilken rynkecremer der virkes, og ser på ingredienslisterne.

Rynkecreme der virker -Retinol og A vitamin cremer

Der findes et utal af forskellige rynkecreme eller anti -age creme, som det også kaldes, i kampen for at opnå en glat og ensartet hud. Flere steder bliver jeg informeret om at retinol, som er en form for A vitamin er en effektiv ingrediens i rynkecreme.  Man skelner mellem A-vitaminsyre, retinylpalmetat og retinol og A-vitamin findes i både creme, serum eller som olie.

Virker A vitamin cremer – med A vitaminsyre som middel mod rynker?

I min research har jeg fundet en artikel fra Berlingske hvor professor Jørgen Serup fra Bispebjerg hospital fortæller at det i flere studier er vist at A vitaminsyre som er et retinoid faktisk virker på rynkerne ved at påvirke hudens tekstur således at overhuden i at hornlaget bliver glattere.  Flere hudplejeklinikker forhandler hudplejecremer hvor der er A vitamin, og er skrevet meget om hvorledes A vitamin benyttes i anti- age hudplejen.

Rynkecreme test – Hvilken rynkecreme med A vitamin virker mod rynker?

Hvis A – vitamin er aktivt og virkningfuldt som hudpleje, for mig, som gerne vil have en glat hud, er den næste beslutning, hvilken produkt jeg skal vælge og hvordan man benytter A vitamin i min anti-age behandling. Dette er ikke altid lige til, da det er afhængig af hvilken hudtype man har og hvor sensitiv man er overfor A vitamin. Desuden findes der forskellige fremgangsmåder og optrapnings-systemer.

Meningerne er mange og ikke mindst udvalget af anti-age produkter med indhold a A vitamin. Man kan vælge A vitamin i koncentreret form, som serum, efter et serum og i cremer hvor der i øvrigt er øvrige ingredienser.

Rynkecreme – Test

Jeg vælger at teste en anti age hudplejeserie som hedder Environ. Det er et optrapnings-system, hvor man starter med en lav dosis A vitamin i Environ1 og herefter optrappe til Environ2, Environ3 osv. For at cremen virker mest effektivt, bliver jeg anbefalet at benytte en gel under, jeg bliver anbefalet at vælge et serum fra samme mærke som hedder Environ Gel.  Yderligere, har jeg læst at ens hun først skal være renset og evt. peelet.  Jeg har allerede en mild ansigtsvask som jeg benytter samt en ansigtspeeling som ligeledes er meget mild.  Da jeg ikke har prøvet A- vitamin i min hudpleje før, vælger jeg at starte langsomt op med behandlingen, da det ellers kan give rødme eller tør hud. Derfor påsmurte jeg environ gel og environ 1 hver 3. dag om aftenen. Jeg tolererer det helt fint og er begyndt at bruge gel og creme hver 2. dag – om aftenen. De øvrige aftener renser jeg også huden med ansigtsvask men påføre derefter en fugtcreme. Om morgenen renser jeg huden med ansigtsvask og derefter en dagcreme med solfaktor. 

Min evaluering indtil videre af denne rynkecreme med A vitamin er, at jeg er tilfreds. Jeg kan dog endnu ikke sammenligne den med alternativer, men det vil jeg gøre, så følg med i den kommende tid. Den næste hudserie jeg vil undersøge er Beauty Pacific som jeg også har hørt en del om.

Leire Benito Forum test 250 for sale fitness exercises

Læs flere artikler